Polyurea Havuz Yalıtımı
Polyurea Havuz Yalıtımı geleceğin yalıtım teknolojisi olarak sunduğu avantajlar sayesinde, uzun yıllar kullanımı sürebilme özelliğinin yanı sıra havuzlarda karşılaşılan bir çok sorunu tek başına en aza indirgemektedir.
Türkiye’de mevcut sistemlerle havuz yapmak ve korumak yapı sektörünün en zor ve göz korkutucu işlevidir. Lakin havuz yapımında mekanik bölümler hariç yalıtım ve yüzey kaplaması doğru tercih edildiği ve uygulaması titizlik ve hassasiyetle yapıldığında bu risk ve korku ortadan kalkmaktadır.Havuz yapımı esnasında betonerme aşamasından tesisat ve mekanik kurulumlarına varıncaya kadar su akış bölümlerinin ve fiskiyelerin doğru şekilde en son aşama olan su yalıtımı kaplaması bölümüne hazır hale getirilmesi gerekmektedir.
Sprey Polyurea havuzlarda, sadece suyu yalıtmakla kalmaz havuzların iç döşemelerine gerek kalmadan bir uygulama avantajı sunmaktadır. Diğer bir avantaj ise havuzlarda su yalıtımının iyi sağlanması betonerme yapının korozyona karşı korunmasını sağlar.Polyurea havuzlarda, her türlü renk seçeneği sunarken, yapılacak uygulamanın yanı sıra mimari görünüm isteğide sağlamaktadır.
Polyurea Havuz Yalıtımı Uygulama Alanları:
Olimpik Havuzlar: Uygulama sonrarı kulvar çizgileri dahil son aşama olarak tercih edilebilir.
Aquapark: Uygulamada Uv dayanımı yüksektir bu nedenle açık alanlarda son kat kaplama olarak tercih edilir.
Dinlenme Havuzları: Sıcak ve asidik sulara karşı dayanıklığı yüksektir.
Süs Havuzu: Açık havuz olması nedeniyle kirlenme ve yosun tutmama özelliği yüksektir.
Polyurea’nın Havuz Yalıtımı Uygulama Çeşidi:
Betonerme Taşmalı Sistem: Son kat ve yalıtım amaçlı kullanılır.
Betonerme Skimmerli Sistem: Son kat ve yalıtım amaçlı kullanılır.
Panel Gövdeli: Son kat ve yalıtım amaçlı
Prafabrik Sistem: Yalıtım amaçlı